Ordförandemöte med Grefab

6/11 mötte ordföranden i Grefabs hamnar styrelsen för ett budgetsamtal för 2019 och framåt.här följer en kortare version, medlemmar kan logga in och läsa hela materialet här 

Efter att ha krånglat sig in till Grefabs kontor i stan och insett att detta måste vara Göteborgs stads sämst handikappanpassade kontor så hälsar Karin Fredell, Anders Söderberg och Ann-Christine Alkner-Dahl oss välkomna.

Vi går igenom de E-tjänster som Grefab nu har när de migrerat över till Göteborgs stads hemsida. Man erkänner att den kan vara svår att hitta ibland, men om man googlar på Grefab och det område man letar efter så ska Google hitta rätt i alla fall.

I investerings och underhållsplanen för 2019 presenterar man ett antal områden som behöver ses över. 5 miljoner ska läggas på underhåll, felanmälningar och reparationer av befintliga anläggningar.

10 miljoner om året satsas på framförallt El, vatten/dagvatten, belysning, asfalt och trailerplatser.

Sopor är en återkommande fråga som berör många båtägare och ett antal kreativa lösningar finns att tillgå, bland annat har Hovås en detektor som tänder en lampa varje gång någon rör sig i närheten av containern. Detta har haft effekten att de ljusskygga skräpslängarna lyst med sin frånvaro.

Arrendehöjningen pågår till 2022 sedan är tanken att den ska vara ikapp med dagens arrenden som fastighetskontoret tar ut i våra hamnar.

Mvh Anders Torwald Ordf BKH