Bevakning

Bevakning 2018 klicka här

1 MAJ STARTAR ÅRETS BEVAKNING!

Varje båtplatsinnehavare förväntas ställa upp på bevakningen EN natt per år.                                     2018 inleder bryggorna H+RTörnlistan kan ses här ovan i länken och på vaktstugans anslagstavla senast första april.

* Kan Du inte gå tilldelad natt, antecknar Dig på vaktbyteslistan. Den hittar Du i brevlådan på vaktstugan vid anslagstavlan. När du sedan går din vakt anger du rätt datum vid din plats på stora schemat i vaktstugan.

* Bevakningstiden är kl 2106.  Samling i vaktstugan.  En bevakningsansvarig öppnar vaktstugan och instruerar vaktstyrkan. Skulle man i anslutning till vakt råka få parkeringsböter mellan 21-22 så kontakta styrelsen.

* Bevakningen pågår fr.o.m. 1:a maj till och med sista oktober.

* Påminn Dina bryggrannar om bevakningen. De är kallade att vakta tillsammans med Dig, om de skolkar, så lassar de över jobbet på Dig!

Enligt mötesbeslut debiteras skolkarna en frivillig bevakningsavgift om 500 kr.(nytt från och med 2017)

I frysen finns djupfrysta bullar till vaktstyrkan.  
Några tips inför vaktpasset:

Klä Dig varmt och utrusta Dig med gott humör. En bra ficklampa kan vara bra att ha med sig, de vi tidigare köpt in har haft för vana att utveckla fötter relativt omgående efter inköp.

Har Du mobiltelefon så tag med den, eftersom den möjliggör att larma snabbt samt underlättar kommunikationen inom vaktstyrkan. Vid pågående brott ring alltid 112. bättre att iaktta från ett avstånd än hamna i konfrontation. Upptäckta skador noteras och förmedlas till styrelsen eller direkt på Coboats.

Infarterna är övervakade men kontrollera så grindarna går igen vid 22:00

Grefab har nu ett jouravtal som gäller kvällar och helger med Safeteam. Blir det något fel på grindarna ring 031- 80 24 80. Övrig tid tar du kontakt med hamnpersonalen

Bor Du långt från BjK kan det vara smart att förlägga vaktdagen till semesterns början eller slut, för att spara in på antalet resor. Barnen brukar gilla att övernatta i båten så även om minst en person per plats kallas så finns det ingen övre gräns för antal frivilliga. 

Erfarenheten visar, att ljusskygga problempersoner vistas i hamnen, varför det är viktigt, att vi alla tar vårt ansvar och ställer upp för en säkrare och trivsammare hamn. När Du gått Din vakt får du en dekal att fästa på din båt eller båtplats, som visar att Du fullgjort årets bevakning. Det innebär också, att Du kan se vilka av dina bryggrannar som ställt upp.

Har du haft inbrott i din båt? Viktigt då att anmäla detta till 1) Polisen, 2) Grefab och 3) BKH. Gör anmälan även om inget stulits eller om det stulna endast har ringa värde. Anmälningarna blir statistik och visar omfattningen av inbrotten och ger en viss chans att stöldgods kan återbördas till sin rätta ägare. Finns ingen rättmätig ägare anmäld till påträffat stöldgods lämnar polisen tillbaka det till tjuven!

Varje höst lottar BKH ut ett antal bevakningspremier – blir Du en av årets vinnare? De som fullgjort sin bevakning får också möjlighet att vid ett engångstillfälle handla för rabatterat pris hos utvalda samarbetspartners i BjK 

Mvh Styrelsen BKH

 

INSTRUKTION FÖR VAKTSTYRKAN

Bevakningstid: kl 21 – 06

UPPGIFTER:

· ”Daglig tillsyn”: kolla förtöjningar/fendrar, verkar allt normalt?

· Om möjligt avvärja skador och stöldförsök.

. Notera registrerings nr på bilar som verkar misstänkta

· Larma brandkår resp. polis vid brand eller stöldförsök (tel. 112). OBS! Vi skall inte konfronteras med några bovar, det är polisens uppgift, vi skall bara observera och larma.

· Förebygga stöldförsök genom att tydligt visa att hamnen är bevakad; använd BKH:s vaktvästar!

· Placera ut påminnelser till dem som skall gå vakt om 14 dagar. Lapparna placeras på lämpligt sätt på respektive båt eller bryggplats/tampar.

· Har åtgärd vidtagits på någon båt, rapportera detta i bevakningsliggaren och placera en åtgärdsdekal på eller i anslutning til den båt som krävt åtgärd.

· Notera gärna rolig händelse eller annat som hänt i liggaren under kvällen.

LJUS:

· Låt ljuset vara tänt i vaktstugan under vaktpasset.

 

EFTER AVSLUTAT VAKTPASS:

· Signera på stora vaktlistan, Skriv i det datum du gått

· Släck och stäng. Dörren låses automatiskt.

TACK FÖR GOD VAKT!

18-04-20/Torwald

18 reaktion på “Bevakning

 1. Jag skulle ha gått vakt ikväll/inatt, Men har åkt på en reell infektion i övre luftvägarna och mår skit. Orken finns bara inte. Jag kommer att anteckna alternativvakt på törnlistan snarast

  • Hej

   tack krya på dig och välkommen när du mår bättre, än är det långt kvar av säsongne

 2. Hej, jag kan inte vara med ikväll den 7 juni, skall välja nytt datum på helgen (trodde att det går via hemsidan…). Ursäkta sent besked.

  Gabor

  • Hej

   du är välkommen när du har möjlighet, uppstarten är 21:00 varje kväll hela säsongen

   Mvh BKH

 3. Jag har sålt min båt så jag kan inte gå vakt minbåtplats står tom.
  min brygg plats c72
  har meddelat Grefab

  • Hej

   tack för att ni kontaktar oss, våra listor är från den 2/6 så ändringar efter detta datum har inte kommit med.
   Mvh BKH

 4. Hej.
  Då sambo samt barnen blivit magsjuka kan jag ej närvara ikväll vid vaktpasset.
  Jag får boka om min tid till en annan kväll så fort som möjligt.
  mvh.
  Daniel

  • sådant händer och vi har full förståelse. kom valfri kväll framöver och notera bytet på schemat vid datum du går samt i byteslistan utanför i brevlådan varmt välkommen, alla behövs en kväll om året.

   Mvh BKH

 5. Hej,
  Hade antecknat i min kalender att jag skulle gå vakt 17:e okt, såg nu att det var 17:e sept. Ber om ursäkt för mitt misstag.

  Finns det annan tid att gå?

  • Hej,
   Det går bra att komma vilken valfri dag som helst fram till den 31/10
   KL 21:00 startar vakten och ni möts av av en bevakningsansvarig som öppnar för er.

   varmt välkommen

 6. Hej jag skulle gå vakt ikväll men jag mår inte bra. Så jag får gå en annan kväll. Min brygg plats är T 10. Var skriver MA upp sig för en annan kväll eller är det bara att gå en kväll?

  Med vänlig hälsning, Claes

  • Hej,

   från i år är det ändrat till att man kommer den dag som passar bäst, ingen anmälan behövs eller byte med någon annan. Vi skickar ut påminnelse till medlemmar som uppgett mail innan bevakningsdag enligt den planerade bemanningslistan. informatione läggs även upp på hemsidan under veckobrev inför bevakning och på vår Facbooksida. välkommen när du känner dig bättre.

   • Hej! Vi har fått vaktpass i schemat på ett datum vi inte kan. Var och tittade efter vaktbyteslistan i brevlådan vid vaktstugan, men hittade ingen brevlåda. Enligt ovan, betyder det att man inte ska meddela någonstans att man inte kan, utan bara dyka upp en annan kväll?

    • Det stämmer ni kommer den kväll som passar er, huvudsaken är att så många som möjigt kommer för att minimera oönskade händelser i hamnen.
     Mvh Anders

 7. Hej Anders! Tiden jag är tilldelad stämmer inget bra för mej, såg lappen på min bruggplats i söndags då jag var vid båten. Ligger ute å jobbar i Sthlm hela veckorna och vet nästan aldrig när jag är hemma. Om det går så ändrar jag gärna till en annan dag,blev tilldelad 7/8 men kanske kunde funka helgen efter istället.
  Tack på förhand
  Mvh Rikard Halfmann östra piren 56

  • Hej,

   det är helt fritt att byta till dag som passar er bättre, kom bara kl 21 till uppstarten den dag ni kan så fyller du i det datumet på stora listan i vaktstugan. Ingen föranmälan, inget byte krävs huvudsaken är att ni kan en kväll om året.

   Mvh Anders BKH

 8. Hej! Vi har blivit upplysta att vi har fått vakttid nu på torsdag. Vi kan inte då vi inte är hemma och har ingen möjlighet att åka och ändra tiden. Som jag förstår det ovan är det ok att byta. Kan ni stryka oss från lista så tar vi en kväll som passar bättre. /Toni Hastenpflug (plats N94)

  • ni kommer den tid som passar er ni behöver inte stryka någon tid eller meddela ansvarig för vaktstarten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *