Veckobrev inför bevakning

Veckobrev inför bevakning V38

Vi välkomnar båtägarna med platserna på:

 P63 –> 104 och C120 –> 157 samt D1 –> 6  för bevakning vecka 38, 17/9 –> 23/9

Information

Hej,

BKH har från årsmötet fått en ny ordförande (Anders Torwald) som tar över efter Bernt Nilsson som efter 18 år som ordförande och 36 år i föreningen lämnat över ansvaret.

En formell avtackning av Bernt kommer på höstmötet i Toleredsskolan onsdagen den 28e november start 18:00

22-29 september kommer TrV stänga av götaälv för trafik då ytterligare ett rör tillhörande Mariehomsförbindelsen skall sänkas ner.

Det kommer sannolikt ta ett tag innan vi vet vem som tar Grefab vidare, förhoppningsvis är det några som är intresserade av ett levande friluftsliv och som värnar båtägarnas vilja att utveckla hamnverksamheten som kommunen har.

Fyren på stora kalven har slocknat föreningarna I Björlanda har haft ett möte för att gå vidare i ärendet nu är vi i skedet att undersöka vad som hänt och vilka åtgärder som behövs. Därefter kommer vi ta beslut om åtgärd. Mer info kommer så fort vi får den.

Göran Carlsson som tidigare varit distriktschef för distrikt Norra inom Grefab har slutat på Grefab, en rekrytering kommer att ske framöver vilket innebär att inget namn kan presenteras än. Chefen för södra distriktet Roger Lindberg ansvarar under tiden. Hamnen har ca 400 lediga båtplatser och detta påverkar naturligtvis alla inblandade i hamnen.

Meddelandena i Coboats ökar stadigt flertalet båtägare som blivit tvungna att se om sin båt. Våra vakter har justerat förtöjningar, säkrat gummibåtar och rapporterat brister på Grefabs anläggning. Båtgrannar har rapporterat sjunkande båtar, och beslagit rullsegel som fladdrat i vinden. Hösten är här och med det kommer fler kraftiga oväder. Gå med i Coboats så får ni informationen i realtid när den rapporteras. https://coboats.se/ applikationen är gratis för båtägare. Sök efter Björlanda Kile Alla så är ni igång.

Toaletterna städas ej på helgerna utan endast vardagar så lämna i det skick som du vill återkomma till.

Bevakning

En bevakningsansvarig öppnar vaktstugan 21:00 och instruerar vaktstyrkan. För er som har Facebook så ta gärna en titt på BKH´s FB sida och Båtsamverkan Väst FB sida för de senaste rapporterna i vårt område. Allt fler stölder klaras upp tack vare sociala medier där information kan nå ut snabbt till många.

Vi är beroende av att du och dina båtgrannar ställer upp på bevakningen. Bevakningstiden är kl 21-06. Samling i vaktstugan, ju fler som kommer desto kortare tid krävs av var och en. Om alla kommer blir det ca 3 timmar var att gå under en hel säsong. Varje kväll kallas mellan 11 till 13 personer.

Passar inte bevakningstiden ni fått under 2018 går det naturligtvis bra att ändra till en mer passande tid. Dyk upp kl 21:00 den dagen som passar dig, så förklarar våra bevakningsansvariga hur allt går till. Ingen föranmälan behövs för byte av dag. Ta gärna med en bra ficklampa då våra som vi köpt in utvecklar fötter på väldigt kort tid.

Missar man helt bevakningen under 2018 så är bidraget i år 500:-  självklart vill vi hellre ha er på plats i vaktstyrkan. Ta chansen att lära känna era båtgrannar.

Lite tillbaka

Vi fortsätter i år med att dela ut bevakningsdekal direkt till dem som går bevakning glöm inte att notera ditt dekal nummer i liggaren. Alla som fullgjort sitt ansvar får 25% rabatt av SeaSea och Fladen Store i Björlanda. Rabatten gäller på ordinarie sortiment vid ett tillfälle. Rabatten gäller fram till 1a maj 2019. Eventuella problem som kan uppstå tas med oss i BKH inte med personalen.

Felanmälan

Felanmälningarna rapporteras regelbundet till Grefab. Tack! Detta gör att vi kan påtala behovet som finns i Björlanda. Nu senast, trasiga lampor, elförsörjningen, vattenläckor, lösa säkerhetsstegar,trasiga förtöjningsstopar och grindar som inte stänger. Alla inrapporterade anmälningar skickas löpande till Grefab för åtgärd.

Grefab har ett jouravtal som gäller kvällar och helger med Safeteam. Blir det något fel på grindarna ring 031-802480. samma jour går även att kontakta om man blivit inlåst efter att grindarna stängts, detta kostar dock enligt jourtaxa. Övrig felanmälan görs i häftet i vaktstugan eller via hemsidan så tar vi i hamnföreningen upp detta med Grefab.

Parkering

I kontakt med parkeringsbolaget så ska det vara sällsynt med kontroller efter 21:00, får ni böter under bevakningstiden så kontakta BKH så tittar vi på detta.

Roderbladet

Roderbladet får nya utgivare och en ny layout från och med RB3-18

Som alltid är vi intresserade av insändare till roderbladet, tycker du det är av intresse? Så finns det möjlighet att andra också gör det. Kontakta BKH för att få med en text eller en bild. Alla medlemmar får tidningen hemskickad övriga kan hämta ett ex ett par veckor senare i hamnföreningens vaktstuga.

Tack för att ni ställer upp!

Mvh Styrelsen BKH

 

 

Björlanda 1955-67

Björlanda 2011-2014

 

historiska foton eniro