Veckobrev inför bevakning

Veckobrev inför bevakning V35-36

Vi välkomnar båtägarna med platserna på:

R21-R107 + C38-C127

för bevakning vecka 35 – 36, 26/8 –>7/9

Information

Hej,

Har ni inte använt er tagg på länge (1 år eller mer) så kan den vara avaktiverad. Kontakta Grefab för att få den återaktiverad. Skulle ni inte komma ut, ska vi som båtägare inte ta kostnaden för utryckningen, det är Grefab som har ett avtal med Safeteam vi är kunder hos Grefab.

Stölderna ökar även hos oss har noteringar inkommit om att någon rotat runt i deras båtar. På polisens båtsamverkan. Närvaron av våra vakter är avgörande för en trygg hamn. Såväl sjöräddning som kustbevakning har gjort insatser där båtar bogserats in till Björlanda Kile för att kunna få hjälp med diverse haverier.

Anmäl alla händelser oavsett om det bara är ett försök till stöld. Det blir till statistik som ligger till grund för hur mycket polisiär närvaro som behövs i vårt område. Träffar polisen på stöldgods utan att godset är polisanmält tvingas polisen att lämna tillbaka det till tjyven. Märk upp era bensintankar med tel-nr så kan ev upphittare nå er om de skulle bli stulna.

Ett stort tack till alla som rapporterat i Coboats och alla som hjälper sina båtgrannar. https://coboats.se/ applikationen är gratis för båtägare. Sök efter Björlanda Kile Alla så är ni igång. Fungerar precis som grannsamverkan fast för båtägare.

Bevakning

Dyk upp kl 21:00 den dagen som passar dig, så förklarar våra bevakningsansvariga hur allt går till. Inga tidigare erfarenheter behövs, Ingen föranmälan behövs för byte av dag. Nya ficklampor är inhandlade till säsongen och lampan på taket fungerar.

En bevakningsansvarig öppnar vaktstugan 21:00 och instruerar vaktstyrkan. Ta gärna en titt på BKH´s FB sidaoch Båtsamverkan Väst FB sida för de senaste rapporterna i vårt område. Allt fler stölder klaras upp tack vare sociala medier där information kan nå ut snabbt till många. Varje kväll kallas mellan 10 till 12 personer.

Vi letar fortfarande efter bryggombud för brygga L och en extra ordinarie bevakningsansvarig. om intresse eller nyfikenhet finns? kontakta oss på bjorlandakilehamnforening@gmail.com eller via telefon, nummer finns på hemsidan.

Missar man helt bevakningen under 2018 så är bevakningsbidraget 500:- enligt tidigare mötesbeslut, självklart vill vi hellre ha er på plats i vaktstyrkan. Ta chansen att lära känna era båtgrannar.

Lite tillbaka

Vi fortsätter i år med att dela ut bevakningsdekal direkt till dem som går bevakning. Alla som fullgjort sitt ansvar och dyker upp till uppstarten får 10% rabatt av SeaSea och Fladen Store i Björlanda. Rabatten gäller på ordinarie sortiment vid ett tillfälle. Rabatten gäller fram till 1a maj 2020. Eventuella problem som kan uppstå tas med oss i BKH inte med personalen.

Felanmälan

Felanmälning görs i häftet i vaktstugan, på Coboats eller på bkh.nu alla inrapporterade anmälningar skickas löpande till Grefab för åtgärd. Senast var det strulande grindar, latrinavfall och elfel på diverse bryggor och belysning.

Grefab har ett jouravtal som gäller kvällar och helger med Safeteam. Blir det något fel på grindarna ring 031-802480. Vi för dialog med såväl Grefab som Safeteam kring detta avtal.

Parkering

får man parkeringsböter under vakten så ta kontakt med oss i styrelsen via mail. Tidigare var det gratis efter 22:00 nu kostar det 2 kr/h.

Efterlysning

Vi söker fler som vill engagera sig i hamnföreningen och hjälpa oss att bli bättre, stoppa oss i hamnen, ring eller maila oss gärna om ni har frågor eller funderingar kring hur arbetet med att påverka Grefab, politiker, bevakning, bryggombud, styrelsens arbete eller valberedningen går till. Frågor som inte ställs kan vi inte svara på! (kontaktuppgifter finns på hemsidan)

Roderbladet

Har ni en minnesvärd händelse, något spännande eller bara något som andra borde få ta del av så kontakta oss i BKH för att få med ien text till RB4 som kommer ut 26/11. Sista datum är den 31/10 för en sådan insändare.

Är du motorbåtsägare, ungdom eller identifierar dig som kvinna så har vi ett underskott av artiklar skrivna av dessa grupper och är varmt välkommen att höra av dig.

Tack för att ni ställer upp!

Mvh Styrelsen BKH

Björlanda 1955-67

Björlanda 2011-2014

historiska foton eniro