Veckobrev inför bevakning

Veckobrev inför bevakning V25

Vi välkomnar båtägarna med platserna på:

L 60  –> 101  ,  U 19  –> 25 och VP 1 –> 35  för bevakning under vecka 25

18/6  –> 24/6

Information

Hej,

BKH har från årsmötet fått en ny ordföranden (Anders Torwald) som tar över efter Bernt Nilsson som efter 18 år som ordförande och 36 år i föreningen lämnat över ansvaret.

Midsommarveckan står för dörren och vi önskar alla en trevlig midsommar, Vovo ocean race är i Göteborg och starten går dagen innan midsommar kl 14:00 med start för legends båtarna 45 minuter innan. Respektera avspärrningarna om ni beslutar er för att deltaga i denna festivitet.

De som är med i Coboats har under 2017 fått mycket information när något hänt i BjK vilket har fått stor spridning och många har kunnat hjälpa till om något hänt. Året har inletts med flera anmärkningsvärda stölder.

Enligt polisens båtsamverkansgrupp så har stölderna ökat markant. En mycket trist utveckling som främst kan hindras med aktiv bevakning i hamnarna. Titta gärna till era båtar regelbundet, flera båtar har fått instrumentpaneler och reglage stulna inte bara i Björlanda utan i flera hamnar. Gör polisanmälan på alla stölder och skadegörelser det ligger till grund för hur stor närvaron är i området av polisen.

Toaletterna städas ej på helgerna utan endast vardagar så lämna i det skick som du vill återkomma till, färgrester och penslar får absolut inte rengöras i handfaten. Miljöstationerna tar hand om detta.

Bevakning

Vi är beroende av att du och dina båtgrannar ställer upp på bevakningen. Bevakningstiden är kl 21-06. Samling i vaktstugan, ju fler som kommer! Desto kortare tid krävs av var och en. Om alla kommer blir det ca 3 timmar var att gå under en hel säsong. Varje kväll kallas mellan 11 till 13 personer.

En bevakningsansvarig öppnar vaktstugan 21:00 och instruerar vaktstyrkan. För er som har Facebook så ta gärna en titt på BKH´s FB sida och Båtsamverkan Väst FB sida för de senaste rapporterna i vårt område.

Aktuell information om händelser delar vi även på Coboats som kan laddas ner gratis av alla båtägare (finns till mobiler, surfplattor och datorer) och är vår plattform för realtidsinformation till och bland båtägare i Björlanda. Sök efter Björlanda Kile Alla i appen och ansök om medlemskap så är ni igång. Här kan alla kontakta enskilda båtägare eller göra ett utskick till samtliga.

Passar inte tiden ni får under 2018 går det naturligtvis bra att ändra till en mer passande tid. Dyk upp kl 21:00  så förklarar våra bevakningsansvariga hur allt går till. Ingen föranmälan behövs för byte av dag, kom den dag som passar dig bäst. Ta gärna med en bra ficklampa då våra som vi köpt in utvecklar fötter på väldigt kort tid.

Missar man helt bevakningen under 2018 så är bidraget i år  500:- självklart vill vi hellre ha er på plats i vaktstyrkan. Ta chansen att lära känna era båtgrannar.

Lite tillbaka

Vi fortsätter i år med att dela ut bevakningsdekal direkt till dem som går bevakning glöm inte att notera ert dekal nummer i liggaren. Alla som fullgjort sitt ansvar får 25% rabatt av SeaSea och Fladen Store i Björlanda. Rabatten gäller på ordinarie sortiment vid ett tillfälle. Rabatten gäller fram till 1a maj 2019. Eventuella problem som kan uppstå tas med oss i BKH inte med personalen.

Felanmälan

Felanmälningarna rapporteras regelbundet till Grefab. Tack! Detta gör att vi kan påtala behovet som finns i Björlanda. Nu senast, läckande kranar, glappande säkringar och uppstickande föremål i vattnet bakom båtarna

Grefab har ett jouravtal som gäller kvällar och helger med Safeteam. Blir det något fel på grindarna ring 031-802480. samma jour går även att kontakta om man blivit inlåst efter att grindarna stängts, detta kostar dock enligt jourtaxa. Övrig felanmälan görs i häftet i vaktstugan eller via hemsidan så tar vi i hamnföreningen upp detta med Grefab.

Parkering

I kontakt med parkeringsbolaget så ska det vara sällsynt med kontroller vid 21-tiden, får ni böter under bevakningstiden så kontakta BKH så tittar vi på detta.

Roderbladet

Som alltid är vi intresserade av insändare till roderbladet, tycker du det är av intresse? Så finns det möjlighet att andra också gör det. Kontakta BKH för att få med en text.  Roderbladet får nu en ny chefredaktör och framtiden får utvisa vad detta tar vägen, läs om henne i RB 2

Tack för att ni ställer upp!

Mvh styrelsen i BKH

 

 

 

 

Björlanda 1955-67

Björlanda 2011-2014

 

historiska foton eniro