Veckobrev inför bevakning

Veckobrev inför bevakning V33

Vi välkomnar båtägarna med platserna på:

O1 –> 42 samt B58 –> 99  för bevakning vecka 33, 13/8 –> 19/8

Information

Hej,

BKH har från årsmötet fått en ny ordföranden (Anders Torwald) som tar över efter Bernt Nilsson som efter 18 år som ordförande och 36 år i föreningen lämnat över ansvaret, en formell avtackning kommer på höstmötet i Toleredsskolan datum meddelas på hemsidan inom kort.

Göran Carlsson som tidigare varit distriktchef för distrikt Norra inom Grefab har slutat på Grefab, en rekrytering kommer att ske framöver vilket innebär att inget namn kan presenteras än. Chefen för södra distriktet Roger Lindberg ansvarar under tiden.

Under vecka 32 har meddelandena i Coboats duggat tätt och vi har kunnat assistera flertalet båtägare som blivit tvungna att se om sin båt. Fredagens storm innebar att vattnet steg och såväl SSRS som kustbevakningen har gjort livräddande insatser till sjöss Våra vakter har justerat förtöjningar, säkrat gummibåtar och rapporterat brister på Grefabs anläggning. Båtgrannar har rapporterat sjunkande båtar, och beslagit rullsegel som fladdrat i vinden. Hösten närmar sig och med det kommer fler kraftiga oväder. Gå med i Coboats så får ni informationen i realtid när den rapporteras. https://coboats.se/ applikationen är gratis för båtägare. Sök efter Björlanda Kile Alla så är ni igång.

Enligt polisens båtsamverkansgrupp så är stölderna färre än förra årets mörka statistik, men fortsatt hög trots allt. En aktiv bevakning i hamnarna gör att många tillgrepp inte uppstår. Titta gärna till era båtar regelbundet. Gör polisanmälan på alla stölder och skadegörelser det ligger till grund för hur stor närvaron är i området av polisen. Snittpriset på stulna motorer i Västra Götaland uppgår till 78066 kronor medan Halland har ett snitt på strax över 95000 kronor. Stölderna i Västra Götaland är till antalet 205 motorer mellan 1/1 till 30/6

Toaletterna städas ej på helgerna utan endast vardagar så lämna i det skick som du vill återkomma till, färgrester och penslar får absolut inte rengöras i handfaten. Miljöstationerna tar hand om detta.

Bevakning

Vi är beroende av att du och dina båtgrannar ställer upp på bevakningen. Bevakningstiden är kl 21-06. Samling i vaktstugan, ju fler som kommer desto kortare tid krävs av var och en. Om alla kommer blir det ca 3 timmar var att gå under en hel säsong. Varje kväll kallas mellan 11 till 13 personer.

En bevakningsansvarig öppnar vaktstugan 21:00 och instruerar vaktstyrkan. För er som har Facebook så ta gärna en titt på BKH´s FB sida och Båtsamverkan Väst FB sida för de senaste rapporterna i vårt område. Allt fler stölder klaras upp tack vare sociala medier där information kan nå ut snabbt till många.

Passar inte bevakningstiden ni fått under 2018 går det naturligtvis bra att ändra till en mer passande tid. Dyk upp kl 21:00 den dagen som passar dig, så förklarar våra bevakningsansvariga hur allt går till. Ingen föranmälan behövs för byte av dag. Ta gärna med en bra ficklampa då våra som vi köpt in utvecklar fötter på väldigt kort tid.

Missar man helt bevakningen under 2018 så är bidraget i år 500:-  självklart vill vi hellre ha er på plats i vaktstyrkan. Ta chansen att lära känna era båtgrannar.

Lite tillbaka

Vi fortsätter i år med att dela ut bevakningsdekal direkt till dem som går bevakning glöm inte att notera ditt dekal nummer i liggaren. Alla som fullgjort sitt ansvar får 25% rabatt av SeaSea och Fladen Store i Björlanda. Rabatten gäller på ordinarie sortiment vid ett tillfälle. Rabatten gäller fram till 1a maj 2019. Eventuella problem som kan uppstå tas med oss i BKH inte med personalen.

Felanmälan

Felanmälningarna rapporteras regelbundet till Grefab. Tack! Detta gör att vi kan påtala behovet som finns i Björlanda. Nu senast, trasiga lampor, vattenläckor, lösa säkerhetsstegar och båtar som ligger på platser som borde vara tomma. Alla inrapporterade anmälningar skickas löpande till Grefab för åtgärd.

Grefab har ett jouravtal som gäller kvällar och helger med Safeteam. Blir det något fel på grindarna ring 031-802480. samma jour går även att kontakta om man blivit inlåst efter att grindarna stängts, detta kostar dock enligt jourtaxa. Övrig felanmälan görs i häftet i vaktstugan eller via hemsidan så tar vi i hamnföreningen upp detta med Grefab.

Parkering

I kontakt med parkeringsbolaget så ska det vara sällsynt med kontroller efter 21:00, får ni böter under bevakningstiden så kontakta BKH så tittar vi på detta.

Roderbladet

Som alltid är vi intresserade av insändare till roderbladet, tycker du det är av intresse? Så finns det möjlighet att andra också gör det. Kontakta BKH för att få med en text eller en bild.  För att få med en insändare i RB3 måste vi ha den senast 31/8

Tack för att ni ställer upp!

Mvh Styrelsen BKH

 

 

 

 

Björlanda 1955-67

Björlanda 2011-2014

 

historiska foton eniro