Veckobrev inför bevakning

Information

Hej,

2018 har dragit igång och om vi ska se lite i backspegeln så har vi faktiskt uträttat en hel del. 2017 års bevakning kommer att presenteras på årsmötet den 21/3 i Toleredskolans lokaler. För att deltaga måste man vara medlem i BKH

De som är med i Coboats har under 2017 fått mycket information när något hänt i BjK vilket har fått stor spridning och många har kunnat hjälpa till om något hänt. Fyra stulna båtar har kunnat hittats tack vare vaksamma coboatsinnehavare i BjK under 2017.

Svenska sjö ser fördelarna med Coboats som gör att vi båtägare kan få information i realtid när saker händer i vår hamn. fördelen med just Coboats är att du delar med dig av din information det är endast ditt namn som är synligt, båtplats (om du vill) är att föredra då det underlättar för andra att komma i kontakt med dig om något hänt.

Vi ber er alla att vara försiktiga när ni går på bryggorna, vi vill inte att förra årets olyckliga händelse upprepar sig där en av våra frivilliga vakter halkade illa och behövde lång återhämtning.

Polisen gör fler och fler tillslag där man hittar båtmotorer i Västsverige, mycket tack vare spårsändare som aktiverats och går att följa. Flertalet personer har under 2017 lagförts och dömts till såväl böter som utvisningar. Enligt polisens båtsamverkansgrupp så har stölderna ökat markant. En mycket trist utveckling som främst kan hindras med aktiv bevakning i hamnarna. Vi står dessutom inför perioden där flest motorer stjäls statistiskt sett, så titta gärna till era båtar regelbundet.

Toaletterna städas ej på helgerna utan endast vardagar så lämna i det skick som du vill återkomma till, färgrester och penslar får absolut inte rengöras i handfaten. Miljöstationerna tar hand om färgrester. Vi har bett Grefab att aktivera låsen så icke båtägare inte ska ha access till toaletter/duschar, vi båtägare ska inte behöva hålla allmänheten ren också. Vårt försök att sätta ut tvål misslyckades tyvärr i år då dörrarnas lås inte aktiverades av Grefab. Vi hoppas detta försök kan återupptas 2018.

När kvarliggande master räknades 2017 låg 162 master och 35 bommar kvar. De flesta utan märkning och med alla möjliga attiraljer kvar. Vi väntar ännu på att Grefab ska ta tag i detta problem som skapar mycket irritation, de nya mastställen är äntligen på plats dock finns en del förbättringsåtgärder att uppmärksamma Grefab på.

Bevakning

För att vi ska få till en effektiv bevakning är vi beroende av att du och dina båtgrannar ställer upp på bevakningen. Bevakningstiden är kl 21-06. Samling i vaktstugan, ju fler som kommer! Desto kortare tid krävs av var och en. Om alla kommer blir det ca 3 timmar var att gå under en hel säsong.

En bevakningsansvarig öppnar vaktstugan 21:00 och instruerar vaktstyrkan. För er som har Facebook så ta gärna en titt på Båtsamverkan Väst FB sida för de senaste rapporterna i vårt område. Aktuell information om händelser delar vi även på appen Coboats som kan laddas ner gratis av alla båtägare (finns till mobiler, surfplattor och datorer) och kommer vara en av våra plattformar framöver för realtidsinformation till och bland båtägare i Björlanda. Sök efter Björlanda Kile Alla i appen och ansök om medlemskap så är ni igång.

Passar inte tiden ni får under 2018 går det Naturligtvis bra att ändra till en mer passande tid fram till 31/10 om så önskas. Dyk upp kl 21:00  så förklarar våra bevakningsansvariga hur allt går till. Ta gärna med en bra ficklampa då våra som vi köpt in utvecklar fötter på väldigt kort tid. Bevakningen startar som vanligt första maj.

Missar man helt bevakningen under 2018 så är bidraget i år  500:- självklart vill vi hellre ha er på plats i vaktstyrkan. ta chansen att lära känna era båtgrannar

Lite tillbaka

Vi fortsätter i år med att dela ut bevakningsdekal direkt till dem som går bevakning glöm inte att notera ert dekal nummer i liggaren. Alla som fullgjort sitt ansvar får 20% rabatt av SeaSea och Fladen Store i Björlanda. Rabatten gäller på ordinarie sortiment vid ett tillfälle. Dock tidigast 2 veckor efter fullgjord bevakning. Rabatten gäller fram till 1a maj 2019. Man uppger sin bryggplats vid detta köp så var noggranna att även detta noteras i bevakningsliggaren, skriv tydligt och notera rätt bryggplats. Vet ni dessutom vilken dag ni gått så underlättar detta för personalen

Felanmälan

Grefabs tidigare vision för Björlanda Kile

Samtliga felanmälningar inlämnade till BKH skickar vi in till Grefab enligt deras egna kommunikationsvägar. Arbete pågår så Grefab inser vikten av denna funktion samt hur viktigt det är med feedback och återkoppling till såväl personal, hamnföreningen och båtägare. BKH har lyft frågan till Grefab om en total översyn av elen. Samtal pågår för prioriteringar under 2018 i samtliga hamnar, BKH är aktiva i detta arbete och en diger lista har lämnats in till Grefab för att vår hamn ska bli bättre.

Grefab har ett jouravtal som gäller kvällar och helger med Safeteam. Blir det något fel på grindarna ring 031-802480. samma jour går även att kontakta om man blivit inlåst efter att grindarna stängts, detta kostar dock enligt jourtaxa. Övrig felanmälan görs i häftet i vaktstugan, via Coboats eller hemsidan så tar vi i hamnföreningen upp detta med Grefab. Det går även att göra via Grefabs hemsida men då de vill ha person eller medlems nummer så kanske man inte är lika benägen att göra det och då hjälper vi gärna till med detta i BKH.

Parkering

Parkering är gratis under vinterhalvåret för fordon.

Roderbladet

Som alltid är vi intresserade av insändare till vår roderblads representant. Vi söker nu även en person som skulle kunna ta över rollen som chefredaktör, ta gärna kontakt med oss i BKH för mer information och vad rollen innebär, eller ge förslag på någon ni tror kan vara lämplig.

Tack för att ni ställer upp!

Mvh styrelsen i BKH

Björlanda 1955-67

Björlanda 2011-2014

 

historiska foton eniro