Veckobrev inför bevakning

Veckobrev inför bevakning V28 och V29

Vi välkomnar båtägarna med platserna på:

O114-P52 + J45-J77 + J999 + A101+A141

för bevakning vecka 28 och 29, 8/7 –>21/7

Information

Hej,

Västra Götaland har tidigare drabbats av en rad stölder, främst utombordare har varit det primära målet. Nu när de flesta är vid sina båtar hoppas vi att alla får njuta av det unika kustliv vi har. Våra vakter gjort åtskilliga insatser för att inte båtar ska ta skada eller drabbas av inbrott. De kraftiga vindar som varit under föregående vekor har resulterat i att flera båtägare kontaktats för att se om sin båt för att undvika skador. Såväl sjöräddning som kustbevakning har gjort flera insatser där båtar bogserats in till Björlanda Kile för att kunna få hjälp med diverse haverier.

Anmäl alla händelser oavsett om det bara är ett försök till stöld. Det blir till statistik som ligger till grund för hur mycket polisiär närvaro som behövs i vårt område. Träffar polisen på stöldgods utan att godset är polisanmält tvingas polisen att lämna tillbaka det till tjyven.

Ett stort tack till alla som rapporterat i Coboats och alla som hjälper sina båtgrannar. https://coboats.se/ applikationen är gratis för båtägare. Sök efter Björlanda Kile Alla så är ni igång.

För alla som nyligen betalt eller inte fått ert medlemsmaterial kan ni under dessa veckor få detta på plats mellan 20:30 till 21:30

Bevakning

Dyk upp kl 21:00 den dagen som passar dig, så förklarar våra bevakningsansvariga hur allt går till. Ingen föranmälan behövs för byte av dag. Nya ficklampor är inhandlade till säsongen och lampan på taket fungerar.

En bevakningsansvarig öppnar vaktstugan 21:00 och instruerar vaktstyrkan. Ta gärna en titt på BKH´s FB sidaoch Båtsamverkan Väst FB sida för de senaste rapporterna i vårt område. Allt fler stölder klaras upp tack vare sociala medier där information kan nå ut snabbt till många. Varje kväll kallas mellan 10 till 12 personer.

Vi letar fortfarande efter bryggombud för brygga L och en extra ordinarie bevakningsansvarig. om intresse finns kontakta oss på bjorlandakilehamnforening@gmail.com

Missar man helt bevakningen under 2018 så är bevakningsbidraget 500:- enligt tidigare mötesbeslut, självklart vill vi hellre ha er på plats i vaktstyrkan. Ta chansen att lära känna era båtgrannar.

Lite tillbaka

Vi fortsätter i år med att dela ut bevakningsdekal direkt till dem som går bevakning. Alla som fullgjort sitt ansvar och dyker upp till uppstarten får 10% rabatt av SeaSea och Fladen Store i Björlanda. Rabatten gäller på ordinarie sortiment vid ett tillfälle. Rabatten gäller fram till 1a maj 2020. Eventuella problem som kan uppstå tas med oss i BKH inte med personalen.

Felanmälan

Felanmälning görs i häftet i vaktstugan, på Coboats eller på bkh.nu alla inrapporterade anmälningar skickas löpande till Grefab för åtgärd.

senast var det strulande grindar, läckande kranar och misstänkta fordon. Vakterna har också noterat och åtgärdat förtöjningar så båtägare ska slippa skador på sina båtar.

Grefab har ett jouravtal som gäller kvällar och helger med Safeteam. Blir det något fel på grindarna ring 031-802480. Vi för dialog med såväl Grefab som Safeteam kring detta avtal.

Parkering

får man parkeringsböter under vakten så ta kontakt med oss i styrelsen via mail. Tidigare var det gratis efter 22:00 nu kostar det 2 kr/h men kontrollanten får då gå in till fots vilket sannolikt aldrig kommer att hända.

Efterlysning

Vi söker fler som vill engagera sig i hamnföreningen och hjälpa oss att bli bättre, stoppa oss i hamnen, ring eller maila oss gärna om ni har frågor eller funderingar kring hur arbetet med att påverka Grefab, politiker, bevakning, bryggombud, styrelsens arbete eller valberedningen går till. Frågor som inte ställs kan vi inte svara på! (kontaktuppgifter finns på hemsidan)

Roderbladet

Ta mycket bilder och njut av sommaren. Tänk gärna på en intressant text till den 22/8 då nästa deadline är för RB3-2019.

Är du motorbåtsägare, ungdom eller identifierar dig som kvinna så har vi ett underskott av artiklar skrivna av dessa grupper och är varmt välkommen att höra av dig.

Tack för att ni ställer upp!

Mvh Styrelsen BKH

Björlanda 1955-67

Björlanda 2011-2014

historiska foton eniro