Veckobrev inför bevakning

Veckobrev inför bevakning V44

Vi välkomnar båtägarna med platserna på:

E70 –> 87 samt NOCK platserna på brygga F och G   för bevakning

vecka 44, 29/10 –>31/10

Information

Hej,

BKH har från årsmötet fått en ny ordförande (Anders Torwald) som tar över efter Bernt Nilsson som lämnat över ansvaret. En formell avtackning av Bernt kommer på höstmötet i Toleredsskolan onsdagen den 28e november start 18:30 med insläpp från 18:00. Biljetter till båtmässan kommer att kunna lösas innan mötet (priser kommer i år att variera men vi tillhandahåller endast mässbiljett för en kostnad av 100kr https://batmassan.se/biljetter/ )  

Ett stort tack till alla som rapporterat i Coboats och alla som hjälper sina båtgrannar. Vaktstyrkan med flera har gjort betydande insatser för att motverka skador på båtar och hamnanläggning. https://coboats.se/ applikationen är gratis för båtägare. Sök efter Björlanda Kile Alla så är ni igång

Var försiktiga när ni rör er på bryggorna frost och regn gör framförallt träbryggorna mycket hala.

Fyren på stora kalven fungerar återigen, ett stort tack till de inblandade som gjorde detta möjligt. Ägaren av fyren är Grefab, föreningarna i Björlanda Kile ansvarar för underhållet solidariskt. Kostnaden tar Grefab enligt de protokoll vi kunnat finna från -80 talets slut. Inga direkta Avtal har dock kunnat identifieras än.

Senaste tidens tillgrepp och stölder hittar ni här

https://www.coboats.se/pdf/polisrapporter

Den 6e november har BKH ordförandemöte med Grefab för att tillsammans med de andra hamnföreningarna diskutera viktiga investeringar som behövs generellt och specifikt i hamnarna.

Bevakning

Har ni ej gått vakt i år så passa på innan 31/10 Dyk upp kl 21:00 den dagen som passar dig, så förklarar våra bevakningsansvariga hur allt går till. Ingen föranmälan behövs för byte av dag. Ta gärna med en bra ficklampa då våra som vi köpt in utvecklar fötter på väldigt kort tid.

En bevakningsansvarig öppnar vaktstugan 21:00 och instruerar vaktstyrkan. Ta gärna en titt på BKH´s FB sida och Båtsamverkan Väst FB sida för de senaste rapporterna i vårt område. Allt fler stölder klaras upp tack vare sociala medier där information kan nå ut snabbt till många. Varje kväll kallas mellan 11 till 13 personer.

Missar man helt bevakningen under 2018 så är bevakningsbidraget 500:- enligt tidigare mötesbeslut, självklart vill vi hellre ha er på plats i vaktstyrkan. Ta chansen att lära känna era båtgrannar.

Lite tillbaka

Vi fortsätter i år med att dela ut bevakningsdekal direkt till dem som går bevakning glöm inte att notera ditt dekalnummer i liggaren. Alla som fullgjort sitt ansvar får 25% rabatt av SeaSea och Fladen Store i Björlanda. Rabatten gäller på ordinarie sortiment vid ett tillfälle. Rabatten gäller fram till 1a maj 2019. Eventuella problem som kan uppstå tas med oss i BKH inte med personalen.

Felanmälan

Felanmälning görs i häftet i vaktstugan, på Coboats eller på bkh.nu alla inrapporterade anmälningar skickas löpande till Grefab för åtgärd.

Grefab har ett jouravtal som gäller kvällar och helger med Safeteam. Blir det något fel på grindarna ring 031-802480.

Parkering

De 1429 platserna i Björlanda som parkeringsbolaget tillhandahåller tillhör nu återigen båtägarna således ingen avgift under vinterhalvåret.

Roderbladet

Har ni inte fått senaste numret av Roderbladet så hör av er till oss via mail.

Som alltid är vi intresserade av insändare till roderbladet, tycker du det är av intresse? Så finns det möjlighet att andra också gör det. Kontakta BKH för att få med text och/eller bilder. Alla medlemmar får tidningen hemskickad. (Utvalda nummer går ut till alla båtplatsägare i Björlanda Kile) redaktionsstopp för RB4 är 6/11

 

 

Tack för att ni ställer upp!

Mvh Styrelsen BKH

 

 

 

Björlanda 1955-67

Björlanda 2011-2014

 

historiska foton eniro