Veckobrev inför bevakning

Veckobrev inför bevakning V21

Vi välkomnar båtägarna med platserna på:

M29-M70 + F94,999 + U1-25 + G1-G17

   för bevakning

vecka 21, 20/5 –>26/5

Information

Hej,

BKH har startat upp bevakningen och många har redan kommit i vattnet. Initialt har vi fått till oss tre inbrott i båtar och ett antal stölder från master i mastskjulen.

Ett stort tack till alla som rapporterat i Coboats och alla som hjälper sina båtgrannar. https://coboats.se/ applikationen är gratis för båtägare. Sök efter Björlanda Kile Alla så är ni igång.

Vi kommer att se över möjligheten att flytta master som inte ska ligga i mastområdet till annan plats.

Bevakning

Dyk upp kl 21:00 den dagen som passar dig, så förklarar våra bevakningsansvariga hur allt går till. Ingen föranmälan behövs för byte av dag. Nya ficklampor är inhandlade till säsongen och lampan på taket fungerar

En bevakningsansvarig öppnar vaktstugan 21:00 och instruerar vaktstyrkan. Ta gärna en titt på BKH´s FB sida och Båtsamverkan Väst FB sida för de senaste rapporterna i vårt område. Allt fler stölder klaras upp tack vare sociala medier där information kan nå ut snabbt till många. Varje kväll kallas mellan 11 till 13 personer.

Vi letar fortfarande efter bryggombud för brygga L och en extra ordinarie bevakningsansvarig. om intresse finns kontakta oss på bjorlandakilehamnforening@gmail.com

Missar man helt bevakningen under 2018 så är bevakningsbidraget 500:- enligt tidigare mötesbeslut, självklart vill vi hellre ha er på plats i vaktstyrkan. Ta chansen att lära känna era båtgrannar.

Lite tillbaka

Vi fortsätter i år med att dela ut bevakningsdekal direkt till dem som går bevakning. Alla som fullgjort sitt ansvar får 10% rabatt av SeaSea och Fladen Store i Björlanda. Rabatten gäller på ordinarie sortiment vid ett tillfälle. Rabatten gäller fram till 1a maj 2020. Eventuella problem som kan uppstå tas med oss i BKH inte med personalen.

under vecka 20 har vi också bistått en båtägare som av någon anledning blivit innelåst på SeaSea, en händelse som inte hänt på över 12 år. Rutinen är nu förbättrad och det ska inte kunna hända igen.

Felanmälan

Felanmälning görs i häftet i vaktstugan, på Coboats eller på bkh.nu alla inrapporterade anmälningar skickas löpande till Grefab för åtgärd.

senast var det belysning på bryggorna VP, A och B, en båtägare kontaktades på G-bryggan för att det var mycket vatten i och ingen läns.

Grefab har ett jouravtal som gäller kvällar och helger med Safeteam. Blir det något fel på grindarna ring 031-802480.

Parkering

får man parkeringsböter under vakten så ta kontakt med oss i styrelsen via mail.

Roderbladet

Ta mycket bilder och njut av sommaren. Tänk gärna på en intressant text till den 22/8 då nästa deadline är för RB3-2019.

Är du motorbåtsägare, ungdom eller identifierar dig som kvinna så har vi ett underskott av artiklar skrivna av dessa grupper och är varmt välkommen att höra av dig.

Tack för att ni ställer upp!

Mvh Styrelsen BKH

Björlanda 1955-67

Björlanda 2011-2014

historiska foton eniro