Tillsyn även vintertid

Hej

Hoppas de flesta haft en trevlig jul och nyår,

Tyvärr har vi fått regelbundna rapporter om inbrott i Björlanda Kile, från strax innan Jul tills nu, har minst 8 båtar haft påhälsning.

Vi har varit i kontakt med Grefab redan i ett tidigt skede för att få stängt grinden i kurvan då det varit mellan denna och ner mot mastkranarna de flesta rapporterna inkommit. I måndags stängdes grinden. Christer vår lokalpolis och båtsamverkan kontakt har också bekräftat att det inkommit 8 st anmälningar med ett varierat värde i stulet gods, högst stöldvärde har varit 11000:-.

Då flera av båtarna redan hade tömts på värdesaker, kvar blir man med brytskador på båt och luckor samt problemen att ersätta det som stulits.

Vi vill gärna få till oss information om tillgrepp då vi snabbt kan gå ut med händelsen i bland annat Coboats så att så många som möjligt blir varse och kan se om sin båt.

Grefab tillhandahåller ingen information till oss som hamnförening om vem som äger vilken båt eller vart den ligger vintertid, vilket gör att vi står handfallna när det gäller att kontakta er oavsett om ni är medlemmar eller ej. Enda sättet är att gå via personalen i hamnen vilket vi hittills gjort. Hoppas ni fått samtal från dem!

Vi önskar er en god fortsättning och hoppas vi ses i hamnen! Mvh Styrelsen BKH