Veckobrev inför bevakning

Veckobrev inför bevakning V26-27

Information

Hej,

Året har varit ett udda år hittills, tack och lov är gästhamnarna fortfarande öppna och ser ut att vara detta framåt med. Vi har noterat en nedgång av tillgrepp under första halvan av året vilket kan ha med att resor inte tillåts till eller från länder som frekvent frekommit i statistiken.

I början av säsongen hade vi rapporter om skadegörelse och enstaka inbrott i båtar men har inte fått till oss något sista tiden, våra vakter har haft koll på en avställd svart Saab som rört sig frekvent i området och setts på olika platser. Senast härom natten då den försvann bort mot säve efter att ha tryckt sig före en annan som var på väg ut genom grindarna.

Mycket av styrelsens jobb ligger på is just nu pga att flera av oss är i riskzonen men vi hoppas att alla får en mycket trevlig säsong nu när semestrarna drar igång.

Har ni inte använt er tagg till grindarna på länge (1 år eller mer) så kan den vara avaktiverad. Kontakta Grefab för att få den återaktiverad.

Närvaron av våra vakter är avgörande för en trygg hamn. Under rådande läge med Covid-19 så samlas vi i den mån det är möjligt utanför stugan och genomför bara vakt om vi känner oss fullt friska och följer folkhälsomyndighetens råd 

Anmäl alla händelser oavsett om det bara är ett försök till stöld. Det blir till statistik som ligger till grund för hur mycket polisiär närvaro som behövs i vårt område. Träffar polisen på stöldgods utan att godset är polisanmält tvingas polisen att lämna tillbaka det till tjyven. Märk upp era bensintankar med tel-nr så kan ev upphittare nå er om de skulle påträffas.

Ett stort tack till alla som rapporterat i Coboats och alla som hjälper sina båtgrannar. https://coboats.se/ applikationen är gratis för båtägare. Sök efter Björlanda Kile Alla så är ni igång. Fungerar precis som grannsamverkan fast för båtägare.

Bevakning

Dyk upp kl 21:00 den dagen som passar dig, så förklarar våra bevakningsansvariga hur allt går till. Inga tidigare erfarenheter behövs, Ingen föranmälan behövs för byte av dag.

En bevakningsansvarig öppnar vaktstugan 21:00 och instruerar vaktstyrkan. Ta gärna en titt på BKH´s FB sidaoch Båtsamverkan Väst FB sida för de senaste rapporterna i vårt område. Allt fler stölder klaras upp tack vare sociala medier där information kan nå ut snabbt till många. Varje kväll kallas mellan 8 till 10 personer.

Vi letar fortfarande efter bryggombud för brygga L, C och  en extra ordinarie bevakningsansvarig. om intresse eller nyfikenhet finns? kontakta oss på bjorlandakilehamnforening@gmail.com eller via telefon, här finns kontaktuppgifter .

Missar man helt bevakningen under 2020 så är bevakningsbidraget 500:- enligt tidigare mötesbeslut, självklart vill vi hellre ha er på plats i vaktstyrkan. Ta chansen att lära känna era båtgrannar ingen tidigare erfarenhet behövs. 

Felanmälan

Felanmälning görs i häftet i vaktstugan, på Coboats eller på bkh.nu alla inrapporterade anmälningar skickas löpande till Grefab för åtgärd. vi har redan felanmält läckande vattenledningar, sjunkande bryggor, livräddningsutrusting som saknas eller riskerar att slå sönder båtar, skräpiga miljöstationer, trasiga lampor, mm. positivt är att vi börjar få återkoppling på våra felanmälningar.

Grefab har ett jouravtal som gäller kvällar och helger med Safeteam. Blir det något fel på grindarna ring 031-802480. Vi för dialog med såväl Grefab som Safeteam kring detta avtal.

Parkering

Skulle ni råka få parkeringsböter under vakten så ta kontakt med oss i styrelsen via mail. Tidigare var det gratis efter 22:00 nu kostar det 2 kr/h. lite udda med tanke på att närmaste betalparkering ligger i Biskopsgården så vi undrar hur taxan sätts..

Efterlysning

Vi söker fler som vill engagera sig i hamnföreningen och hjälpa oss att bli bättre, stoppa oss i hamnen, ring eller maila oss gärna om ni har frågor eller funderingar kring hur arbetet med att påverka Grefab, politiker, bevakning, bryggombud, styrelsens arbete eller valberedningen går till. Frågor som inte ställs kan vi inte svara på! (kontaktuppgifter finns på hemsidan)

Roderbladet

Har ni en minnesvärd händelse, något spännande eller bara något som andra borde få ta del av så kontakta oss i BKH för att få med en text som vi alla kan få ta del av

I kommande nummer av Roderbladet nr 2 kommer en tävling där man kan vinna fina priser för båtlivet.

Tack för att ni ställer upp!

Mvh Styrelsen BKH

Björlanda 1955-67

Björlanda 2011-2014

historiska foton eniro